viernes, 27 de julio de 2012

Suport a una noia després de que quasi va tenir un accident de moto i el conductor que el va provocar amb la seva desatenció a sobre la va increpar


L’empipament és una resposta natural a una amenaça a la supervivència que activa el reflex de lluita o fugida. Tu només volies marxar per aclarir-te però el comentari imbècil del conductor desatent va girar l’activació del teu sistema nerviós cap a l’agressor. És normal. 

L’altre dia un taxi que gira a una velocitat exagerada apunta directament cap a on jo passo un semàfor verd per mi. M’espanto i li foto un crit. Enlloc de disculpar-se va i em fot dos de crits per mostrar-me que ell la pot dir més grossa. Humans! Tant de bo volguéssim aprendre a respondre amb una mica de seny! 

Certament aquesta mena d’experiència deixa una càrrega al sistema nerviós que convé descarregar. Però cops de puny no t’ajudarien gens. Farien mal no només al canell i a les cervicals sinó, a més, enlloc de descarregar la ràbia la faria créixer. Les sessions de dfa reconeixement de patrons somàtics podrien ajudar-te perquè apunten a resoldre els rastres d’experiències traumàtiques en cos i psique. 

A l’escrit que vaig penjar fa unes tres setmanes sobre la respiració pots trobar explicacions concretes de com relacionar-te amb els registres que queden al teu cos de la topada aquesta d’ahir per afluixar les tensions i deixar anar les emocions acumulades. Però, per ara, probablement seria bo que tinguessis una altra persona no per cops de puny però sí per poder prémer suaument el teu puny contra la mà oberta de l’altre i així anar descarregant a través la respiració amb contacte amb l’altre i amb atenció per entendre què vol passar al teu cos, què necessita per deixar anar i curar. L’altre haurà de saber ser presa de terra, o sigui, deixar l’energia fluir a través del seu cos cap al terra i no quedar-se amb l’energia. 

De totes formes, m’alegro que vas poder mantenir-te sobre la moto i no vas caure! Assegurant-te de tenir temps per a que cada moviment respiratori pugui produir-se amb profunditat i amplitud, pots agrair als teus músculs haver-te mantingut dreta, fer-los arribar el moviment per expandir-los una mica amb la inspiració i ensenyar-les on és el terra per a que puguin orientar-se cap a la base de suport disponible amb l’espiració i, així, afluixar-se mica a mica. 

Abraçada! B

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.