Sempre em pregunteu com la faig. A partir d’ara podré enviar-vos l’enllaç.
Primer tallo set cebes grosses a juliana i les sofregeixo amb una mica d’oli, sal i pebre a foc lent, o molt lent, a una paella grossa amb tapa. Aleshores, normalment, em poso a fer un pastís. Quant el pastís està al forn faig la massa per la coca.
250 g de farina d’espelta
mig sobre de llevat en pols (faig servir una marca bio, abans ho feia amb royal)
5 cullerades soperes d’oli d’oliva
Un grapat de sal
12-14 cullerades soperes d’aigua tèbia
Amassar i estendre amb un rodet damunt un paper pel forn fins que sigui prou gran per omplir la safata del forn i pujar una mica pels costats ja que, fent xup-xup durant be-be una hora o hora i mitja, la ceba ha tret bastant de suc i cal contenir-lo. Faig servir un paper pel forn perquè facilita molt les coses, tant per estendre la massa com per treure la coca de la safata després de fornejar-la i fins i tot per transportar-la, si la has de dur algun lloc. A l'estendre la massa segurament ha quedat amb una forma una mica irregular; aleshores talles els trossos que sobresurten de la vora de la safata i les afegeixes on falta, per tenir un motllo que pot contenir la ceba amb el seu suc.
Un cop que tens la ceba damunt la massa estesa a la safata, talles tomàquets dissecats (instruccions més avall) a tires i les distribueixes com més t’agradi. També hi poses l’oli que ha vingut amb els tomàquets. Piques un bon grapat de julivert i també el distribueixes damunt la coca i ho poses al forn durant uns vint minuts a 200º (això és al meu forn que és de gas i va molt bé, als forns elèctrics em sembla que haurà de ser més temps. Serà qüestió de provar.) Quant la massa es veu una mica daurada pels cantons i ha començat a despendre’s de les vores de la safata, està al punt ideal per treure-la del forn.
Una variant és treure-la del forn quant falten un parell de minuts i posar-li una dotzena d'ous de guatlla. Tornar al forn un parell de minuts més i apa!
Per tenir tomàquets sempre que els vulguis, compra tomàquets dissecats (al sol) a una botiga de productes ecològics o al mercat a la parada de fruits secs). Tires aigua bullint damunt i els deixes una estona, entre 10 i 30 minuts, segons el que tinguis a fer mentre. Els escorres i dins una olla els cobreixes amb oli d’oliva junt amb unes dents d’all i una mica de romaní i farigola. Poses l’olla a foc molt lent, per escalfar-lo fins a 60º max. Després ho poses a un pot de vidre que es guarda perfectament dins de la nevera o fora durant mesos i mesos. Quant vulguis tens tomàquets per la coca o per uns espaguetis quant no tens res més per fer una salsa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.